Vippikierre

On olemassa paljon ohjeita miten et joudu vippikierteeseen. Vastuullista vippaamista on, että otat pikavippiä vain sen verran kuin todella tarvitset. ”Varmuuden vuoksi” ei kannata ottaa suurempaa vippiä. Liian suuri pikavippi saattaa vain aiheuttaa jatkossa ongelmia.

Pikavippiä kannattaa ottaa vain sen verran mitä pystyt maksamaan takaisin. Varmista myös että takaisinmaksu onnistuu eräpäivään mennessä. Vippi on edullinen apu, mikäli sen maksaa ajoissa pois. Myöhästyneen vippilaskun perintäkulut korkoineen ovat taas toinen asia.

Älä ota päällekkäisiä vippejä. Pyri pitämään vain yksi pikavippi kerralla, sillä talouden hallinta menee helposti sekaisin, jos sinulla on useita päällekkäisiä vippejä. Takaisinmaksu saattaa käydä ylitsepääsemättömän vaikeaksi päällekkäisten vippien kanssa, jolloin yleensä otetaan lisää vippiä edellisten maksamiseen ja päätyy lopulta vippikierteeseen.

Mikäli tilanteesi vaikuttaa hankalalta, ole yhteydessä paikkakuntasi velkaneuvojaan.

Valitse pikalainapalvelu joka on luotettava. Suuret ja suositut vippipalvelut ovat yleensä luotettavia ja hoitavat asiansa laillisesti. Älä luota palveluun joka tarjoaa pikavippiä luottotiedottomille. Luotettava vippipalvelu kertoo myös kulut ja korot lainoille selkeästi ja mitään peittelemättä.

Vertaile vippejä. Vertaile kuluja, etuja sekä lainaehtoja. Lue lainaehdot aina huolella ennen vipin ottamista. On hyvä myös selvittää onko vippiyhtiöllä esimerkiksi puhelimitse toimivaa asiakaspalvelua josta saat tarvittaessa kysyttyä apua lainaa koskien.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *